mik vogymuk?

A közel- s a távoli földek lelkes és lelketlen teremtényeinek természete és jellemöknek rajza, a figyelő ember szemének által. 

plant or beast?

vélemény

gallus gallus zuckerbergi

2013.01.30. 09:00 - vészmadár (pica pica)

Címkék: beasts

600px-Gallus_gallus_domesticus.jpg Mai rövid posztunk, amennyiben fikarcnyit is törődnénk azzal, hogy egy legalább megközelítően informatív címkézési rendszert vezessünk be, az idegesítő alfajok szekcióban kapna helyet, melyben amúgy is kiemelten kellene szólnunk a webkettes agysorvadás és a közösségi oldalak metszetében tenyésző példányokról. Minthogy azonban nem doktori disszertációt készülünk leadni, így maradhatunk elfogadhatatlanul elfogultak és szakszerűtlenek, és persze diszkriminatíve választhatunk ki egy-egy szegmenst, melyet vitriolos pennánk hegyére tűzünk, még ha az a penna jelen esetben a munkahely tulajdonát képező tasztatúra is.

Nahát.

 Belecsapva tehát a közismerten mindössze hat kötelező összetevőt tartalmazó lecsóba (zsiradék, hagyma, paprika paradicsom, só, fűszerpaprika), s persze szem előtt tartva poszt eleji ígéretünket a rövidségről, ejtsünk néhány szót a Facebook-kakas (Gallus gallus zuckerbergi) iránt minden teremtett lény által érzett gyomormélyi undorunkról. Korai olvasmányélményeink alapján elmondható, hogy ez az undor leginkább a nemes nyihahák jehukkal szembeni ellenérzésével rokon, némiképp kevésbé patás kivitelben.

 A Facebook-kakast (FK) könnyű azonosítani. Ő az, aki az IRL-kompatíbilis köszöntéseket a virtuális térben is hagyományosan alkalmazza. Minden tetves, szájba szexuált napon "jó reggelt, Világ" és hasonló épületes bejegyzések tömkelege borítja el a Zuckerberg-univerzumot, jelezve az FK-horda megérkeztét. És köszön. Mindenkinek, általánosan. Ez a fajta gondolom az ajtón kilépve hajnali háromkor beleüvölti az utca csendjébe, hogy "Szép napot!". Talán rá is rúgja az ajtót a lépcsőházban egyesekre, hogy "Szervusz, te sem tudsz aludni?". Ez a fajta ha elmegy Szombathelyre, mindenkinek odaköszön, mert úgy tudja, hogy vidéken így szokás. Ez a fajta: kiirthatatlan. Nem is kakas ez. Csótány. Taréjjal.

Pfej.

A bejegyzés trackback címe:

https://plantsandbeasts.blog.hu/api/trackback/id/tr825052453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noirp 2013.02.11. 08:27:37

Tisztelt Szőrkesztyű Úr!
Szeretném megkérdezni, miért pont _zuckerbergi_ a rendszertani név.

Tisztelettel: egy olvasójuk Mucsaröcsögéről

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2013.02.11. 10:45:09

@noirp: Tisztelt Mérnöknő! Franciakockás pauszpapírra írt nb. levelére válaszul közöljük, hogy a facebook közösségi oldal alapítója Zuckerberg Márk, amerikai diák, Zuckerberg Salamon békés-tarhosi izr. kiskereskedő dédunokája.

Tisztelettel:

a Szőrkesztyűség

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2013.02.11. 10:57:20

ide kapcsolódva kérdezném, hogy ha a kockás füzet geometriailag helyesen négyzetrácsos, akkor a franciakockás az mi? franciatéglalapos? francia-térhálós? vagy esetleg a "franciakockás" kifejezést bizton tekinthetjük jelentéssűrítőnek, avagy az elvont absztahálás azon fokának, mikron már a jelölt és a jel közötti alaktani hasonlóság kezd a homályba veszni?

Fontos volna tudnom...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2013.02.11. 11:04:40

@vészmadár (pica pica): Tisztelt Igazgatóhelyettes úr! Nb. levelére válaszolva közöljük, hogy a magyar köznyelvben a "szokásostól" illetve ipari rétegnyelvi rétegekben a német szabványtól eltérő műszaki jellegzetességeket mutató eszköz, szabvány stb. jelzője a "svéd" vagy a "francia". Ennek eredete az SI rendszer fennállása előtti ~ szabványok használata, mely egészen a harmincéves háborúig, illetve a napóleoni háborúkig nyúlik vissza. A német befolyás megerősödésével ezek csak kivételként maradtak meg, így kerülve a "fura, nem szabványos" jelentési körbe.

Tisztelettel:

Pizka prof.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2013.02.11. 13:05:11

@Professor Pizka:

svédmasszázs?
franciakulcs?
svédtorna?
franciakór?
svédasztal?
svédfogó?

noirp 2013.02.13. 11:49:21

franciakór --> --> vengerka


süti beállítások módosítása