mik vogymuk?

A közel- s a távoli földek lelkes és lelketlen teremtényeinek természete és jellemöknek rajza, a figyelő ember szemének által. 

plant or beast?

vélemény

admissarius detraxi

2012.12.15. 09:13 - vészmadár (pica pica)

Címkék: beasts

 Kedves olvasóink! Mai értekezésünk tárgya egy rendkívül érdekes, mindannyiunk által ismert faj lesz, melynek a részletes és természettudományos igényű leírásával azonban sajnos a tudomány mindmáig adósunk. Pedig itt élnek közöttünk, bánattal és örömmel egyaránt viselős mindennapjaik összefonódnak a közönséges emberi lényekével (Homo sapiens sapientis), vagy akár a korábban ismertetett vándormandróéval (Homo sapiens vagabundi), és szinte bizonyos, hogy nagy számú olvasónk között is akad az alább ismertetett jellemű példány.

kényszerített.jpg

A kényszerített tenyészállat ritka, hím példánya. Láthatóan mogorva és morcos.

Jó, jó szép ez a sportos dzseki, de elmúltál már harminc, lassan meg kellene tanulnod elegánsabban öltözni. Egy szép szövetkabát mindenképpen kéne, és járj ingben, a póló tizenéveseknek való. Tud az a kislány vasalni?

 A kényszerített tenyészállat (Admissarius detraxi) szinte bárhol felbukkanhat. Jobbára csak nőstény példányai ismertek, de szerkesztőségünk lencsevégre kapott egy ritkán felbukkanó, hím egyedet is. A mellékelt, a jetifotókkal ellentétben jó minőségű, éles képen megfigyelhető a faj egyedeire egyként jellemző, mogorva arcszerkezet. (és az ún. macifül-kopaszodás, amely bármilyen idősb hominidából azonnal kiváltja a családalapító mantrát) A faj talán legérdekesebb tulajdonsága, hogy az egyedek életüket közönséges emberként kezdik, s csak valamikor a 14. és a 45. életév között jelennek meg rajtuk az első olyan jelek, amelyek alapján már nagy bizonyossággal kijelenthető, itt bizony az Admissarius detraxi egy példányával van dolgunk. Évszázadokig álltak értetlenül a jelenség előtt a tudósok, mígnem kiderült, hogy a mindmáig csak szerényen dokumentált VPSR (Verbally Precipitated Special Revulsion) áll a háttérben.

 Neurobiológiai és pszichopatológiai ismeretekkel nem rendelkező olvasóink számára, röviden: a közönséges emberi lény jellemzően legalább huszonéves példányát idősebb, főként nőstény egyedek (klasszikus irodalmi hivatkozásokban: förtelmes banya, szatyor, szipirtyó, sárkány, Jolika néni) elkezdik a "Mikor lesz már gyereked?" hangsorral vegzálni.  Az első stádiumban - a fajváltás első jeleként - a példányra korábban nem jellemző színek és viselkedésformák jelennek meg. Ilyen a felhám elpirulása, a szederjes-lilás ajkak, vagy a "Mér' nem azt a tetves, halszemű anyádat akarod szaporítani?" fonéma mormolásszerű ismételgetése. A folyamat elmélyülését jelzi a fentebb nevezett fonéma mind hosszabbra nyúlása, és a hangerő emelkedése. Végstádiumban akár 3 perces, folyamatos, hörgésekkel és szörcsögéssel sűrűn tagolt ordítássá is válhat, melyet jellegzetes karmozdulatok kísérnek, s mely szinte minden alkalommal tartalmazza a "szopornyicás tengerimalac" a "négyosztatú, rücskös péklapát" és a "szopjon le a didergős cápa" kifejezéseket.

A 'mikorszülszán' a legegyszerűbb eset, amelynél sokkal rosszabb az egészségügyi aggályok hangoztatása. Most fiatal még az a kislány, most még helyreáll a gát meg a mell a szülés után, aztán már bajok lesznek, jön a tüsszentésre bepisilés meg a veszélyeztetett terhesség! Szaladjon el gyesre most, szépen járjon addig főiskolára... etc.

És akkor még nem beszéltünk a szexuális célozgatásokra: addig csináld fel fiam, amíg szalad a szekér! Figyeld meg ott fog ám hagyni, ha nem szül! A lányból asszonyt kell csinálni, az a világ rendje, hehe.

 Meg kell említenünk, hogy a faj kárpát-medencei subspeciesére a helyi Homo sapiens-populáció részéről a szokottnál is nagyobb evolúciós nyomás nehezedik. Megfigyelték, hogy a horda választott vezetőiből álló hordatanács tagjai - az emberi fajnál amúgy szokatlan gőggel - kényszerítik verbálisan a faj fiatal, nőstény példányait a szaporodásra, valamint (teljesen érthetetlen gondolati ugrással) a táplálékállatok és -növények szakszerű termikus feldolgozására és a fészek (más szakirodalmi hivatkozásokban inkább alom) csinosítására.

 Hátborzongató, nem?

De. Főleg ha jön hozzá a kognitív disszonancia de luxe, gyengébbek kedvéért színes krétával:

Felnőtt ember vagy, itt lenne az ideje megállapodni, és meghozni önállóan az élet fontos döntéseit. Vedd már el azt a kislányt, és alapíts családot (nézz másik állás után, de ez csak opció). Itt az ideje, hogy önálló legyél, törjél ki végre a korosztályodból, nézd meg Záhonyi Árpiék fiánál már a másodikat várják. Legyél végre komoly önálló férfi, nem élhetsz örökké a szüleid nyakán. Egyetek még a sült húsból, csomagolok otthonra is!

 A legújabb vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a fajváltásra amúgy legkevésbé fogékony, genetikai determináltsággal nem rendelkező fiatal emberi lényeknél is kiváltható az átalakulás a "Szarul nézel ki, szülsz te eleget?" mondattal. Minthogy a kényszerített tenyészállat szélsőséges esetekben agresszívvá is válhat, újfent kérjük olvasóinkat a fokozott óvatosságra.

Majd megtanulod fiam, ha a kiscsajnál elkezd ketyegni az óra és egy szép napon a szemét rebegtetve közli, hogy karácsonyra pelenkát vegyél!
 Koton, papa, koton... színesek by Professor Pizka

A bejegyzés trackback címe:

https://plantsandbeasts.blog.hu/api/trackback/id/tr454966338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.12.15. 09:24:55

Ajánlom eme opuszt Noirpova kartársnőnek, szívélyes szeretettel.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.12.15. 10:03:24

Köszönet Professzor Pizkának a jelentős hozzáadott értékért (lásd a feketétől eltérő színeket).

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.12.15. 10:15:58

Megjegyzem, ez kérem nem macifül-kopaszodás HANEM a haj középső része nőtt TÚL a többin, ami NORMÁL (meg a homlokom is magas).

noirp 2012.12.15. 13:43:17

HÁT EZ KURVAKEGYETLEN.

(...Melyben köszönettel --- Noirpova)

Nem macifül, ne komolytalankodjunk. Szinusz.


süti beállítások módosítása